У Чернівцях відбулася міжвідомча нарада щодо врегулювання правового статусу іноземців, які звільняються…

У Чернівцях відбулася міжвідомча нарада щодо врегулювання правового статусу іноземців, які звільняються з місць позбавлення волі

У Чернівцях відбулася міжвідомча нарада щодо врегулювання правового статусу іноземців, які звільняються з місць позбавлення волі

Посилення контролю над іноземцями, які звільняються з місць позбавлення волі, забезпечення законності їх перебування на території України та своєчасної процедури реадмісії й видворення обговорювалося під час робочої зустрічі, що відбулася в УДМС у Чернівецькій області за участі т.в.о. начальника Управління Валерія Попова, начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Едуарда Дудкевича, начальника відділу організації нелегальній міграції, реадмісії та видворення Степана Одокійчука, представників ДУ «Центр пробації» у Чернівецькій області, ДУ «Чернівецький слідчий ізолятор», підрозділів по боротьбі з протидією торгівлі людьми ГУНП у Чернівецькій області.

Учасники наради визначили найважливіші завдання для успішної міжвідомчої взаємодії в зазначеному напрямку. Йшлося зокрема про своєчасний обмін інформацією стосовно іноземних громадян та ОБГ, які перебувають у СІЗО чи під наглядом уповноважених органів з питань пробації, проведення дистанційних  перевірок щодо зазначеної категорії осіб за наявними системами обліку в органах МВС, ДМС та ДРАЦС, розроблення алгоритму дій у випадку виявлення осіб  з неврегульованим правовим статусом перебування в Україні, ведення обліку інформації, отриманої у процесі міжвідомчої взаємодії тощо.

На завершення зустрічі т.в.о. начальника Управління ДМС у Чернівецькій області Валерій Попов висловив упевненість, що буковинським міграційникам, правоохоронцям та працівникам пенітенціарної служби спільними зусиллями вдасться  забезпечити на території області громадський порядок та належний рівень протидії нелегальній міграції, в тому числі – завдяки заходам з ідентифікації, примусового повернення, видворення та реадмісії іноземців і ОБГ з неврегульованим правовим статусом.

Управління ДМС у Чернівецькій області