Міграційники Миколаївщини примусово видворили громадянин Республіки Молдова

Міграційники Миколаївщини примусово видворили громадянин Республіки Молдова

Міграційники Миколаївщини примусово видворили громадянин Республіки Молдова

14.11.2017 року, під час проведення цільових профілактичних заходів  співробітниками Первомайського РВ УДМС України в Миколаївський області був виявлений громадянин Республіки Молдова який ухилився від виїзду із України після закінчення терміну перебування. Того ж дня, за фактом порушення міграційного законодавства відносно нього було прийнято рішення про примусове повернення. При цьому громадянину Молдови було роз’яснено, що у випадку невиконання цього рішення до нього буде застосовано примусове видворення, але, незважаючи на це,  вказана особа територію України не покинула.

03.04.2019 року в ході активних заходів з протидії нелегальній міграції в рамках операції «Мігрант» співробітниками Первомайського РВ УДМС України в Миколаївський області вказаного громадянина було повторно виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 203 КУпАП в частині ухилення від виїзду та накладено штраф у сумі 1700 грн.

24.04.2019 року Первомайським міськрайонним судом Миколаївської області було прийнято рішення про примусове видворення громадянина Республіки Молдова.

23.07.2020 року співробітниками УДМС України в Миколаївській області через пункт пропуску "Паланка-Маяки-Удобне" вказаного громадянина Молдови було видворено до країни походження з забороною подальшого в'їзду в Україну на 5 років.

 

Загалом, з початку 2020 року під час проведення цільових профілактичних заходів з протидії нелегальній міграції на території Миколаївської області було виявлено 55 нелегальних мігранти.

11 осіб було розміщено до ПТПІ з метою ідентифікації та/або забезпечення примусового видворення.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 180 осіб.

У відношенні 46 громадян прийнято рішення про примусове повернення до країни походження та відносно 19-ох осіб прийнято рішення про заборону в'їзду в Україну.

Накладено штрафів на суму – 267,6 тис. грн., стягнуто коштів – 250,7 тис. грн.

Управління ДМС у Миколаївській області