ID-картка – це зручно та просто

ID-картка – це зручно та просто

ID-картка – це зручно та просто

Сьогодні 29 липня 2020 року заступник начальника Інгульського районного відділу в місті Миколаєві УДМС України в Миколаївській області Наталія Оксентюк в рамках інформаційної кампанії #ID_це_просто та #я_за_ID відвідала відділення Інгульського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миколаївської міської ради.

Захід проводився на території Інгульського району міського територіального центру для мешканців Інгульського району міста Миколаєва.

З вступним словом виступили заступник директора міського територіального центру Олена Копиченко та завідувач відділення соціальної допомоги вдома Інгульського району Наталія Рєка.

Далі з інформаційною лекцією виступила заступник начальника Інгульського районного відділу в місті Миколаєві УДМС України в Миколаївській області Наталія Оксентюк та розповіла присутнім про переваги нового та сучасного паспорта громадянина України у вигляді ID-картки, який містить безконтактний електронний носій (БЕН).

Також пані Наталія розʼяснила присутнім що новий паспорт має вигляд пластикової картки з чіпом, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема, цифрова фотографія, підпис та відбитки пальців. Тобто ніхто, крім власника ID-картки не зможе нею скористатися, порівняно з паспортом громадянина України у вигляді книжечки. Що є значною перевагою ID-картки.

Присутніх цікавили питання чи можна по паспорту нового зразку перетинати кордон, як оформити вперше документ дитині під час карантинних заходів, вартість адміністративної послуги, які потрібно мати документи для отримання паспорта нового зразку, тощо.

На всі запитання громадян Наталію Оксентюк надала повні, змістовні та обґрунтовані відповіді.

Відвідувачам територіального центру соціального обслуговування зустріч дуже сподобалась змістовними відповідями на запитання та доброзичливою атмосферою, яка при цьому панувала.

Більшість присутніх виявили бажання оформити новий сучасний паспорт громадянина України у вигляді ID-картки вже наступного тижня.

Управління ДМС у Миколаївській області