Про безпечне працевлаштування нагадують міграційники з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі…

Про безпечне працевлаштування нагадують міграційники з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Про безпечне працевлаштування нагадують міграційники з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

30 липня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Інформаційні кампанії проводяться з метою привернення уваги до проблеми сучасного рабства та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища та допомозі потерпілим. Міграційники беруть участь у засіданнях робочої групи з питань протидії торгівлі людьми та активно долучаються до проведення інформаційних кампаній.

За даними дослідження, проведеного на замовлення МОМ, понад 260 000 українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року, що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

Цьогорічне гасло кампанії #працюйбезпечно. Варто пам’ятати, що неофіційне працевлаштування, якою б заманливою та надійною не здавалася пропозиція, не гарантує виконання усних домовленостей з роботодавцем і може призвести до потрапляння в небезпечні ситуації експлуатації.

Якщо збираєтеся за кордон – варто відвідати сторінку «Працюй безпечно» у соціальній мережі Facebook → https://www.facebook.com/work.safe.ua/. Це проєкт, спрямований на протидію торгівлі людьми.

Корисна інформація для тих, хто шукає нову роботу в Україні чи закордоном. Як підготуватися до працевлаштування в іншій країні? Як виявити шахраїв, які намагаються обдурити вас під час укладання трудової угоди? І, що робити, коли ви, ваші родичі чи знайомі опинилися перед небезпекою потрапляння в трудове рабство? Чи постраждали від торгівлі людьми? На ці та інші питання маєте змогу знайти відповіді на сторінці «Працюй безпечно».

Сторінку створено в межах кампанії з інформування про ризики торгівлі людьми, що проводиться спільними зусиллями Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Міністерством соціальної політики в Україні, Представництвом МОМ в Україні та громадською організацією А21. Зусилля Координатора проектів в цій кампанії фінансово підтримують Уряд Канади та Місія США при ОБСЄ.

Небезпека ближче, ніж нам здається. Лише обізнаність та обачність допоможуть захистити себе та своїх близьких. Завжди ретельно вивчайте будь-яку пропозицію працевлаштування, навчання або відпочинку, навіть якщо Ви довіряєте тому, хто її пропонує!

Управління ДМС у Черкаській області