У Житомирі відбулось засідання за «круглим столом» з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії…

У Житомирі відбулось засідання за «круглим столом» з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

У Житомирі відбулось засідання за «круглим столом» з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

За ініціативи Департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації, як координатора у сфері протидії торгівлі людьми на регіональному рівні, у прес-центрі Житомирської облдержадміністрації 30 липня відбулось засідання  за «круглим столом» з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Метою даного заходу стало підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми, привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків та дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочування людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Учасниками форуму виступили суб’єкти взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, а саме Департамент праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації, Служба у справах дітей, Управління Державної міграційної служби, Головне управління поліції, Житомирський обласний центр соціальних служб та громадська організація «Жіночий інформаційно-консультативний центр».

Під час засідання обговорені питання протидії торгівлі людьми та захисту прав осіб, які постраждали від неї, зокрема, основні нормативно-правові акти, які регулюють діяльність у цій сфері, питання захисту українських заробітчан та трудових мігрантів. Присутні проінформовані про діяльність відповідних громадських організацій, що працюють у сфері захисту прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, покращення доступу таких осіб до комплексної реінтеграційної допомоги, у т.ч. юридичної, медичної, психологічної, фінансової, освітньої та інших видів допомоги в залежності від індивідуальних потреб.

У роботі «круглого столу» активну участь взяли представники Управління ДМС в області.

Управління ДМС у Житомирській області