Отримання найважливішого документу в житті - завжди хвилюючий момент

Отримання найважливішого документу в житті - завжди хвилюючий момент

Отримання найважливішого документу в житті - завжди хвилюючий момент

Отримання найважливішого документу в житті - завжди хвилюючий момент як для  підлітків, так і для батьків.

 Так, до Горішньоплавнівського  міського відділу  завітали  особливі відвідувачі – брати-близнюки  Єгор та Єлизар. Минулого тижня їм виповнилось  чотирнадцять років  і вони вирішили не відкладати  оформлення документів  «на потім», тим більше, що  зараз пора канікул і вільного часу вдосталь.  Досвідчений  спеціаліст відділу Ольга Цвєткова   допомогла   братам  правильно  сфотографуватися, зняти відбитків пальців та  проставити електронний  підпис. 

Дітям пояснили, що з отриманням  ід-картки   їх  особи  буде ідентифіковано та  легше розрізнити, адже  не дивлячись  на  зовнішню схожіть  на фото,   до безконтактного електронного носія, що  міститься  в паспорті, внесено відбитки пальців , які  є унікальними. Діти зраділи ще й новині про те,  що  з ІД-карткою   вони  зможуть  подорожувати до  Туреччини чи Грузії .

Одночасно  нагадуємо,  що для оформлення паспорта громадянина України  вперше  проводиться безоплатно. Документи  подаються  особисто дитиною.  Обов»язково подаються  документи :

  • свідоцтво про народження дитини;
  • діючі паспорти громадянина України обох батьків або одного з них;
  • довідка  про реєстрацію особи громадянином України ( якщо на момент народження дитини один з батьків іноземець ,   особа без громадянства  або особа,  що набула громадянство України);
  • довідка про взяття на облік ВПО  для внутрішньо переміщених осіб;
  • довідка  про реєстрацію  місця проживання особи, яка видається органом  реєстрації ( додаток  13 до Правил реєстрації  місця проживання, затверджених постановою КМУ від 02.03.2016 №207)

За наявності-довідка про  присвоєння РНОКПП.

До відома. Протягом 2020 року в Горішньоплавнівському  міському відділі  паспорт громадянина  України  у формі ід-картки  оформило  більше як  800 осіб, з них третина -  діти, які  досягли 14-річного віку.

Управління ДМС у Полтавській області