Біометричний паспорт громадянина України зручний і доступний для всіх

Біометричний паспорт громадянина України зручний і доступний для всіх

Біометричний паспорт громадянина України зручний і доступний для всіх

У деяких громадян нашої країни сучасний паспортний документ у вигляді картки викликає занепокоєння. Щоб розвіяти хвилювання і пояснити його переваги керівник Дарницького районного відділу ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області провела консультативну зустріч з парафіянами та настоятелем православного храму ікони Божої Матері «Знамення» - ієреєм Георгієм (Юрієм) Стороженко.

У комфортних для всіх учасників умовах Інга Лазаренко детально відповіла на всі запитання щодо оформлення ID-карток. Пояснила, що сучасний паспорт громадянина України має вигляд пластикової картки з безконтактним електронним носієм, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема, цифрова фотографія, підпис, відбитки пальців. Тобто ніхто, крім власника ID-картки не зможе нею скористатися, на відміну від паспорта-книжечки, що є значною перевагою документа нового зразка.

Звісно, такі зустрічі мають відбуватися частіше, адже у громадян виникає чимало запитань і вони мають право на якісні відповіді. Тому працівники Міграційної служби продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо популяризації ID-карток.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області