Діти – наше життя

Діти – наше життя

Отримання найважливішого документу в житті - завжди хвилюючий момент як для  підлітків, так і для батьків.

До Рубіжанського міського відділу УДМС України в Луганській області   завітали  особливі відвідувачі – сестри-близнючки  Марія та Олександра їх сестра Мирослава, з будинку сімейного типу. Дівчаткам виповнилось  чотирнадцять років  і вони вирішили не відкладати  оформлення документів.  Разом з ними їх мати Лідія також вирішила здійснити обмін паспорта громадянина України зразка 1994 року на паспорт громадянина України у вигляді ІД-картки. При отриманні паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки матері, шляхом подання заяви для надання АЦСК МВС кваліфікованих електронних довірчих послуг , було сформовано кваліфікований електронний підпис.

При розмові з матір’ю вияснилось, що вона має 10 дітей та вже одного внука. Дітей вона разом зі свої чоловіком взяли на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу і що усі діти по досягненню 14-річного віку також будуть оформлювати паспорт громадянина України у вигляді ІД-картки.

Дівчата були дуже задоволені при отриманні паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки, вони вважають що головними перевагами цього типу документу є що за допомогою такого документа громадяни можуть із зручністю користуватися електронними сервісами, що поступово запроваджуються в різних сферах та перевагою ID- картки над паспортом-книжечкою стала можливість безперешкодного використання її для перетину державного кордону України для подорожей, наприклад до Грузії та Туреччини.

У нас часто запитують: Чи обов’язково змінювати паспорт у формі книжечки на ID картку? Так ось: Законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. Однак у даний час законодавством передбачено обмін паспорта громадянина України зразка 1994 року на ID-картку за бажанням власника. Також ID-картка видається у всіх випадках, коли необхідна заміна паспорта зразка 1994 року (втрата, крадіжка, псування, зміна прізвища або інших даних власника документа, власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років).

Рубіжанський міській відділ УДМС в Луганській області чекає громадян, згідно графіка прийому, для надання адміністративної послуги з оформлення паспорта громадянина України у формі ІД-картки.

Управління ДМС у Луганській області