Липень пройшов під гаслом «ID – це просто!»

Липень пройшов під гаслом «ID – це просто!»

Липень пройшов під гаслом «ID – це просто!»

Усім здається, що робота наших територіальних підрозділів полягає виключно в оформленні та видачі документів. Частково це так. Проте насправді вони роблять набагато більше: перевіряють повноту поданих заявником документів, відповідність їх оформлення вимогам законодавства, здійснюють заходи з ідентифікації особи, на ім’я якої оформлюється документ, формують та надсилають запити, проводять перевірки за даними обліку територіальних органів та територіальних підрозділів ДМС і т.д., проводять робочі зустрічі та семінари-наради, взаємодіють із місцевими ЗМІ задля інформування громадськості про актуальне та важливе у міграційній сфері.

Протягом липня міграційники активно розповідали про ID-картку, як про самодостатній документ, про нові послуги, які можливо безкоштовно отримати при оформленні паспорта у формі картки. Мова йде про кваліфікований електронний підпис (КЕП) та послугу 2 в 1: перше оформлення паспорта та номера платника податків.

У кожному районі Черкащини до обговорення тематики #ID_це_просто! долучалися працівники різних державних установ, органів місцевого самоврядування, представники громадськості та медіа, частина з яких вже мала змогу переконатися у зручності біометричних документів.

Міграційники зазначають, що заміна паспортів-книжечок зразка 1994 року – це поступовий процес, який в Україні відбуватиметься за прикладом європейських держав. Для оформлення біометричних документів варто лише на 15 хвилин завітати до одного з підрозділів служби →  https://dmsu.gov.ua/cherkasy/pidrozdily.html та переконатися особисто, як це просто.

Управління ДМС у Черкаській області