У Звенигородці провели круглий стіл

У Звенигородці провели круглий стіл

У Звенигородці провели круглий стіл

Міграційники Звенигородського районного відділу Управління ДМС України у Черкаській області спільно з представниками відділу «Звенигородське бюро правової допомоги» Смілянського МЦ з надання БВПД та сектору превенції Звенигородського відділу поліції ГУНП в Черкаській області провели круглий стіл на тему: «Права та пільги внутрішньо переміщених осіб (ВПО)».

Від початку окупації Кримського півострова та збройного конфлікту на території Донецької, Луганської областей, Україна зіткнулася із питанням внутрішнього вимушеного переміщення населення. Однак держава за особами, які були вимушено переміщені, зберігає усі конституційні права та обов’язки та надає ряд пільг для нормального проживання та розвитку.

Під час обговорення було з’ясовано, що окрім загальних прав людини і громадянина, ВПО користуються рядом інших, які зумовлені їхнім спеціальним статусом. Зокрема, Закон України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» також надає ВПО ряд пільг.

Начальник Звенигородського РВ УДМС України в Черкаській області Артем КОЖУШКО зазначив, що правила оформлення біометричних документів є єдиними для всіх громадян України і затверджені постановами Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 № 302 (ID-паспорт) та від 07.05.2014 № 152 (паспорт для виїзду за кордон). Рішення щодо оформлення документа або про відмову в його оформленні приймається за результатами ідентифікації та перевірки належності особи до громадянства України. Підрозділи Міграційної служби направляють запити для отримання інформації з наявних державних та єдиних реєстрів, інформаційних баз, картотек, у тому числі фотозображення особи, яка дасть змогу ідентифікувати особу. В процесі перевірки береться до уваги вся інформація, яку повідомив заявник. Однак, якщо за наданими документами ідентифікувати особу неможливо, Міграційна служба змушена буде відмовити в оформленні документа.

Управління ДМС у Черкаській області