Майже 400 іноземців притягнено до адміністративної відповідальності в Запорізькій області з початку…

Майже 400 іноземців притягнено до адміністративної відповідальності в Запорізькій області з початку року

Майже 400 іноземців притягнено до адміністративної відповідальності в Запорізькій області з початку року

Запроваджений карантин дав час спеціалістам Міграційної служби області напрацювати злагоджений алгоритм міжвідомчої взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, виконавчої та пенітенціарної служб, що позитивно позначилося на показниках протидії нелегальній міграції в області.

Так, за результатами спільної роботи, за 7 місяців поточного року на Запоріжчині було виявлено 122 незаконних мігранта,  більшість з яких це громадяни Азербайджану, Узбекистану, Російської Федерації, Вірменії, Грузії, Індії, Туреччини та Королівства Марокко.

Працівниками Міграційної служби області було складено 367 протоколів про адміністративну відповідальність відносно правопорушників, більшість з яких - 285, за ст. 203 КУпАП («Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України») та 75 за ст. 205 КУпАП («Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства»).

Виявлені порушники міграційного законодавства також незаконно перетинали державний кордон України, неправомірно надавали іноземцям і особам без громадянства житло та ігнорували рішення про заборону в’їзду в Україну, в результаті чого співробітниками УДМС було складено два протоколи за ст. 203-1 та ще два за ст.204 КУпАП.

         З початку року на порушників було накладено 578 тис. 730 грн. штрафів, з яких вже сплачено на користь держави більше п’ятисот тисяч гривень.

Управління ДМС у Запорізькій області