Запорізькі міграційники виявили незаконних мігрантів у курортній зоні Бердянська

Запорізькі міграційники виявили незаконних мігрантів у курортній зоні Бердянська

Запорізькі міграційники виявили незаконних мігрантів у курортній зоні Бердянська

У спільних дводенних відпрацюваннях, щодо нагляду та контролю за виконанням іноземцями та ОБГ законодавства в міграційній сфері, взяли участь працівники відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС, Бердянського міського відділу Міграційної служби, представники СБУ та прикордонної служби області.

Під час заходів були перевірені найпопулярніші курортні зони міста – набережна, центральний ринок, Бердянська коса. Усього на законність перебування в Україні  перевірили більше 50 іноземців.

За результатами відпрацювань було виявлено 2 іноземців, громадян Узбекистану, які замість того, щоб покинути країну після закінчення терміну перебування, ухилилися від виїзду, змінили місце проживання та займалися виготовленням національних страв і продажем напоїв для відпочиваючих на набережній Бердянська.

У відношенні неврегульованих мігрантів міграційниками складено адміністративні протоколи за ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про їх примусове повернення за межі країни, одному - із забороною в’їзду на 3 роки.

У відношенні ще 7 порушників міграційного законодавства, громадян Узбекистану, Азербайджану, Вірменії, Йорданії, складено адміністративні протоколи за ст. 203 КУпАП - порушення порядку працевлаштування іноземців.

Загальна сума накладених штрафів склала 15300 гривень.

Міграційна служба дякує правоохоронним органам за плідну міжвідомчу співпрацю.

Управління ДМС у Запорізькій області