Працівниками УДМС Хмельниччини притягнено до адміністративної відповідальності 4-х нелегальних…

Працівниками УДМС Хмельниччини притягнено до адміністративної відповідальності 4-х нелегальних мігрантів, які незаконно займались трудовою діяльністю

Працівниками УДМС Хмельниччини притягнено до  адміністративної відповідальності 4-х нелегальних мігрантів,  які незаконно займались трудовою діяльністю

Нещодавно, працівниками відділу у справах іноземців та осіб без громадянства та відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС області разом із представниками контррозвідки СБУ та відділу контролю за дотриманням законодавства про працю здійснено перевірку одного із закладів громадського харчування м.Кам’янця-Подільського. В результаті проведеної перевірки  виявлено 4-х іноземців-громадян Непалу та доставлено до Кам’янець-Подільського РВ УДМС області для оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення.

Працівники місцевого підрозділу міграційної служби з’ясували, що двоє із затриманих іноземців не виїхали вчасно за межі України після скасування посвідок на тимчасове проживання в зв’язку із навчанням та працювали без офіційного працевлаштування, передбаченого законодавством України. Вказаних іноземних громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП та накладено адмінстягнення у вигляді штрафів у розмірі 100 неоподаткованих мінімум громадян, а також на підставі ст. 26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» прийняті рішення про примусове повернення їх до країни походження у встановлений строк.

Ще двох іноземців, які є студентами вищих навчальних закладів м.Одеси та м. Маріуполя, які також працювали без офіційного працевлаштування, притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП та накладено адмінстягнення у вигляді штрафів у розмірі 100 неоподаткованих мінімум громадян кожному.

Окрім цього, громадянина України, який порушив порядок працевлаштування іноземців, притягнуто до адміністративної відповідальності, згідно ст.204 КУпАП та накладено адмінстягнення у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімум громадян.

Організація роботи по запобіганню нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва УДМС України в Хмельницькій області.  

Управління ДМС у Хмельницькій області