Об’єднані ціллю допомогти

Об’єднані ціллю допомогти

Об’єднані ціллю допомогти

Питання документування та встановлення належності до громадянства ромів залишається актуальним. Прагнучі допомогти  співробітники територіальних підрозділів Міграційної служби Луганської області часто об’єднують зусилля з представниками органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями, які надають безоплатну правову допомогу на території Луганської області.

Так, до Кремінського районного відділу Міграційної служби Луганської області звернувся представник ромської національності В’ячеслав,  який у 27 років не мав жодних документів. Серед основних проблем, які можуть ускладнити оформлення ідентифікаційних документів представникам ромської громади - є складність отримання свідоцтва про народження та документів, які підтверджують належність до громадянства України.

Процес набуття громадянства триває довго, адже відповідно до Закону України «Про громадянство України» за відсутності ідентифікаційних документів підтвердити своє громадянство можливо лише за рішенням суду.

Завдячуючи всебічній консультації міграційників Кремінського районного відділу та безкоштовної вторинної правової допомозі адвоката з БФ «Право на захист»  минулого тижня В’ячеслав отримав свій біометричний документ, якого він так чекав.

Управління ДМС у Луганській області