Оформлення та отримання біометричних документів у період карантину

Оформлення та отримання біометричних документів у період карантину

Оформлення та отримання біометричних документів у період карантину

Відповідно до пункту 4 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 17.03.2020 № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» встановлено, що оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, у період дії карантину здійснюється за місцем звернення особи.

Крім того, отримати виготовлений документ можливо не за місцем подання заяви, а за місцем перебування. Наприклад, у разі оформлення паспортного документа в іншій області особа може звернутись до будь-якого територіального підрозділу ДМС України за місцем перебування із відповідною письмовою заявою та отримати документ у підрозділі ДМС за місцем зверненням.

Отримати документ можна виключно особисто, оскільки під час видачі обов’язково проводиться процедура верифікації особи (зокрема, скануються відбитки пальців рук).

Нагадуємо, що надання адміністративних послуг, а також прийом громадян міграційною службою здійснюється з урахуванням рекомендацій МОЗ України, а саме перебування у приміщеннях однієї особи на 10 кв. м, а також наявності у відвідувачів захисної маски та відсутності ознак респіраторних захворювань.

Управління ДМС у Херсонській області