Міграційники та податківці Черкащини інформаційно співпрацюють

Міграційники та податківці Черкащини інформаційно співпрацюють

Міграційники та податківці Черкащини інформаційно співпрацюють

Щодня до підрозділів Міграційної служби області звертаються черкащани з приводу оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Одні планують «закордонний» відпочинок, а інші – їдуть працевлаштовуватися до іноземних країн. Тільки у липні понад 3,5 тисячі черкащан отримали біометричні закордонні паспорти, ще стільки ж – подали заяву на оформлення документа. Про необхідність декларувати іноземні доходи нагадують черкащанам у наших підрозділах інформаційні листівки, розроблені Головним управлінням ДПС у Черкаській області.

Міжвідомча інформаційна співпраця Міграційної та Податкової служби сприятиме поінформованості громадян України, які працюють тимчасово або постійно за кордоном, про зобов’язання декларувати доходи, отримані як із джерел в Україні, так й іноземні доходи.

Нагадаємо, що завдяки співпраці Міністерства цифрової трансформації України, Державної міграційної служби та Державної податкової служби була впроваджена комплексна послуга для підлітків ID-14, яка передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків.

Управління ДМС у Черкаській області