В курортній зоні викрили іноземних громадян, які незаконно надавали послуги відпочиваючим

В курортній зоні викрили іноземних громадян, які незаконно надавали послуги відпочиваючим

В курортній зоні викрили іноземних громадян, які незаконно надавали послуги відпочиваючим

Спільний рейд по здійсненню контролю за дотриманням законодавства у сфері міграції, зокрема протидії нелегальній міграції, провели на азовському узбережжі працівники відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС разом з представниками СБУ та прикордонної служби області.

Цього разу робочою групою були перевірені бази відпочинку, ринки, заклади громадського харчування, кіоски фастфудів та національних кухонь у смт Кирилівка, на Федотовій косі та косі Пересип (Якимівський район).

Під час відпрацювань на предмет дотримання міграційного законодавства були перевірені близько 50 іноземних громадян, серед яких виявлені порушники закону.

Як з’ясували міграційники, два студента вишів Запоріжжя, громадяни Республіки Марокко, окрім того, що перебували у контрольованому прикордонному районі, яким є узбережжя, без жодних документів, ще й без дозволу на працевлаштування, займалися організацією водних розвагах для відпочиваючих (надувні батути, гірки).

Відносно незаконних мігрантів Якимівським РС УДМС в Запорізькій області  було складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про їх примусове повернення на батьківщину. Також порушникам загрожує скасування посвідок на тимчасове перебування в Україні та відрахування з закладів вищої освіти.

Ще одного порушника, громадянина Сирії, було виявлено в одному з кіосків на Федотовій косі, де іноземець займався виготовленням страв швидкого харчування, які реалізовував відпочивальникам не маючи на це відповідних документів. Стосовно нього також складено адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП.

Відпрацювання місць скупчення іноземців в області тривають.

Управління ДМС у Запорізькій області