Термін зберігання готового документу у період карантину

Термін зберігання готового документу у період карантину

Термін зберігання готового документу у період карантину

З початку запровадження на території України карантину, на телефонну «гарячу» лінію Управління ДМС в Херсонській області почастішало надходження звернень громадян, зокрема мешканців Автономної Республіки Крим, стосовно терміну зберігання виготовлених біометричних документів у територіальних підрозділах Міграційної служби області.

Отже, звертаємо увагу, що готовий документ зберігається у територіальному підрозділі протягом року від дня його оформлення.

Крім того, відповідно до підпункту 3 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 17.03.2020 № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Відтак, виготовлені документи знищуватись не будуть. Отримати свій догумент Ви зможете після припинення карантину або зняття/послаблення карантинних заходів.

Управління ДМС у Херсонській області