Керівник Міграційної служби Черкаської області провів координаційну нараду в Умані

Керівник Міграційної служби Черкаської області провів координаційну нараду в Умані

Керівник Міграційної служби Черкаської області провів координаційну нараду в Умані

Сьогодні, 15 вересня, очільник Міграційної служби Черкаської області Іван ШАПРАН спільно із завідувачем сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Ігорем КОБИЛІНСЬКИМ провели координаційну нараду в м.Умань з керівниками Уманського РВ, Христинівського та Жашківського РС щодо забезпечення дотримання міграційного законодавства іноземцями під час святкування єврейського Нового року − Рош га-Шана.

Іван ШАПРАН зазначив, що нині в Умані, в містечку-паломників-хасидів, перебуває близько 1650 осіб, з яких 1400 заїхали до України з туристичною метою (до запровадження тимчасової заборони на в’їзд іноземців), 100 осіб проживають в місті на постійній основі та документовані посвідками на постійне проживання, ще 150 – документовані посвідками на тимчасове проживання в Україні та проживають в Умані.

Під час наради обговорено питання міжвідомчої взаємодії міграційників та правоохоронних органів. Зокрема, за поданням Уманського ВП ГУНП в Черкаській області міграційниками прийнято рішення про примусове повернення до країни походження стосовно 2 іноземців-паломників та 2 рішення про заборону в'їзду в Україну строком на три роки.

З огляду на інформацію Державної прикордонної служби України, паломники-хасиди масово прибули на кордон із Білоруссю, аби потрапити на святкування Рош га-Шана до Умані. Забезпечення порядку та дотримання міграційного законодавства України перебуває на постійному контролі Міграційної служби та поліції перед прийдешнім єврейським Новим роком.

Управління ДМС у Черкаській області