Працівників територіальних підрозділів Міграційної служби Запоріжчини в режимі відеоконференції…

Працівників територіальних підрозділів Міграційної служби Запоріжчини в режимі відеоконференції підготували до надання нової адміністративної послуги

Працівників територіальних підрозділів Міграційної служби Запоріжчини в режимі відеоконференції підготували до надання нової адміністративної послуги

З 1 жовтня цього року більшість територіальних підрозділів Міграційної служби Запорізької області розпочинають прийом документів від іноземців та осіб без громадянства на оформлення посвідок на тимчасове проживання в Україні.

Зважаючи на це, сьогодні, для вдосконалення професійних знань та навичок міграційників, в Управлінні ДМС були проведені дистанційні заняття в режимі відеоконференції для керівників територіальних підрозділів та працівників УДМС, які відповідають за роботу в інформаційній підсистемі «Облік іноземців та біженців» ЄІАС УМП.

Слухачам вебінару роз’яснили вимоги СОП «Подання документів та формування заяви-анкети для оформлення (у т.ч. замість втраченої або викраденої), обміну посвідки на тимчасове проживання» під час роботи в інформаційній підсистемі «Облік іноземців та біженців» ЄІАС УМП. Окремо спікери зупинилися на особливостях процедури зняття біометричних даних, скануванні та підлитті до заяв-анкет необхідних документів та визначенні строків перебування іноземців на території України. Наголосили на обов’язковому вивченні спеціалістами законодавства, яке регламентує цей напрям роботи.

Учасники навчання мали можливість в режимі реального часу спільно вирішити ряд питань, що виникають під час роботи в інформаційній підсистемі.

Також, користуючись нагодою, співробітникам УДМС довели вимоги доручення ДМС України від 08.09.2020 року №Д/91/1-20 «Про деякі питання організації роботи територіальних органів і територіальних підрозділів ДМС у період підготовки та у день проведення чергових місцевих виборів у 2020 році».

Спікерами дистанційного навчання від Управління ДМС України в Запорізькій області виступили:

  • заступник начальника Управління – начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Михайло Тихонський;
  • заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Тетяна Войченко;
  • завідувач сектору централізованого оформлення документів для іноземців та ОБГ Світлана Мазуренко;

т.в.о. начальника відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Світлана Валієва.

Управління ДМС у Запорізькій області