Настає час для обміну паспорта громадянина України у формі ІD-картки у зв’язку із закінченням його…

Настає час для обміну паспорта громадянина України у формі ІD-картки у зв’язку із закінченням його терміну

Настає час для обміну паспорта громадянина України у формі ІD-картки у зв’язку із закінченням його терміну

Міграційна служба Львівщини нагадує, що 5 вересня, в Україні офіційно стартував виборчий процес на місцевих виборах, призначених на 25 жовтня.

А також, відповідно до Постанови КМУ від 25 березня 2015 року N 302, вже з початку листопада 2020 року, усі молоді люди, у яких минув чотирирічний термін документу, мають обов'язок подбати про своєчасне виготовлення чергового паспорта громадянина України.

Першим у Львові свій ІD-документ  у зв’язку із закінченням терміну обміняв син завідувачки сектору громадянства та еміграції Львівського міського Управління Міграційної служби Львівщини Роксолани Кусько.

У мами все під контролем! Аби уникнути ажіотажу та не запізнитися з виготовлення основного документу життя до виборів, мама відрядила Данила у відділ ЦОД №5 у Львові, де і оформили ІD-картку.

Для оформлення слід вчасно звернутися у територіальний підрозділ служби. Для цього можна попередньо записатися на зручний час у електронній черзі на сторінці ДМС України або подати необхідні документи через поточну чергу в територіальних підрозділах Міграційної служби.

У разі закінчення строку дії паспорта документи для його обміну можуть бути подані протягом одного місяця до дати закінчення строку його дії. У такому випадку паспорт, що підлягає обміну, після прийому документів повертається особі та здається нею під час отримання нового паспорта.

Міграційна служба Львівщини робить усе можливе, щоби оформлення документу відбулося в терміни, але слід розуміти, що такий документ виготовляється в Києві.

Для усіх, хто звертається для оформлення наступного паспорта, така послуга є платною. Вартість послуги становить 345 гривень в регламентному режимі протягом 20 робочих днів та 471 грн у терміновому впродовж 7 робочих днів.

Нагадуємо, також, про своєчасне вклеювання фото за віком (25 чи 45 років) у паспорт громадянина України у формі книжечки. Звернутися за послугою можна у підрозділи Міграційної служби в області та у ЦНАП міста Львова. Звертаємо увагу, що дана послуга є безкоштовною.

Головне управління ДМС у Львівській області