Саме у цей день, 7 років тому, у Вінниці урочисто відкрито центр по роботі з шукачами притулку

Саме у цей день, 7 років тому, у Вінниці урочисто відкрито центр по роботі з шукачами притулку

Саме у цей день, 7 років тому,  у Вінниці урочисто відкрито центр по роботі з шукачами притулку

У 2013 році було прийнято програму «Про затвердження плану заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту в українське суспільство на період до 2020р.».

 На Управління покладено повноваження питання організації роботи із шукачами притулку на території Вінницької та Житомирської областей.

Завдяки тісній співпраці обласної адміністрації, Вінницької міської ради та Управління, 25 вересня 2013 року по вул. Соборній 15-А у м. Вінниці відбулося урочисте відкриття центру по роботі з шукачами притулку та соціальної інтеграції УДМС в області.

Центр обладнано за європейськими стандартами. Скляні, прозорі, звукоізоляційні кабіни для проведення співбесід з  іноземцями та особами без громадянства, які звертаються за наданням притулку в Україні. В кабінах здійснюється обеззаражування за допомогою ультрафіолету, що в умовах карантину створює безпеку для роботи як працівників, так і осіб, що звернулися про допомогу. Між кабінами існує електронний звуковий зв’язок для спілкування, під час якого отримується максимальна інформація про іноземця. У подальшому за результатами розгляду їх звернень сектор у справах біженців та соціальної інтеграції розглядає їх звернення та направляє до ДМС України для прийняття рішення щодо визнання їх біженцями або особами, які потребують додаткового захисту.

   Нагадаємо, що на сьогоднішній день в Управлінні Державної міграційної служби області зареєстровано 35 біженців із 7 країн світу (Анголи, Конго, Сомалі, Судану, Грузії, Російської Федерації та Пакистану), а також 25 осіб, які визнані особами, які потребують додаткового захисту.

   Неодноразово центр відвідували із робочими візитами представники Міжнародної організації міграції, ОБСЄ, УВКБ ООН, Червоного хреста, якими постійно відзначалися позитивні  тенденції щодо процесів інтеграції біженців у наше суспільство.

Працюємо далі!

Управління ДМС у Вінницькій області