У день звільнення з місць позбавленні волі двох кримінальників примусово видворили/повернули за…

У день звільнення з місць позбавленні волі двох кримінальників примусово видворили/повернули за межі України

У день звільнення з місць позбавленні волі двох кримінальників примусово видворили/повернули за межі України

Для попередження кримінальних загроз та майбутніх злочинів на території України напрям роботи щодо іноземців, які звільняються з місць позбавлення волі, знаходиться на постійному контролі в Міграційній службі Запоріжчини.

Так, цієї п’ятниці, працівники відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у взаємодії  з представниками Служби безпеки України області в день звільнення з Вільнянської виправної колонії №55, за рішенням суду, примусово видворили за межі України громадянина Росії, який неодноразово відбував покарання за загальнокримінальні злочини.

Завдяки плідній співпраці міграційників з посольством Російської Федерації порушнику, який не мав жодних документів, вдалося у найстисліші строки підтвердити громадянство та документувати свідоцтвом на повернення до РФ.

Росіянина було депортовано з України через КПП «Гоптівка», що у Харкові. В’їзд до нашої країни кримінальнику заборонено на 5 років.

Цього ж дня спеціалісти Бердянского міського відділу УДМС разом із працівниками СБУ примусово повернули на батьківщину ще одного арештанта - громадянина Молдови, який відбував покарання у Бердянській виправній колонії №77.

Було з’ясовано, що у іноземця відсутні будь які документи, що підтверджує його особу, відповідно немає і документів, які б надавали право законно перебувати на території України.

У результативній співпраці з посольством Молдови порушника було документовано довідкою для перетину кордону та у день звільнення, за рішення прийнятим Бердянським МВ, примусово повернено за межі України через пункт пропуску «Маяки-Удобне» (Одеса).

Управління ДМС у Запорізькій області