УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Щодо виборів 2020 на Луганщині

Щодо виборів 2020 на Луганщині

Щодо виборів 2020 на Луганщині

30 серпня 2020 року Центральна виборча комісія провела чергове засідання, під час якого прийняла Постанову № 208 «Про початок виборчого процесу місцевих виборів 25 жовтня 2020 року». При цьому у вступній частині постанови зазначається, що ЦВК бере до уваги постанови Центральної виборчої комісії від 8 серпня 2020 року № 161 «Про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року».

Таким чином, ЦВК оголосила про початок виборчого процесу, зокрема і в Луганській області за виключенням 8 територіальних громад на підконтрольній України території та 10 – на тимчасово окупованих територіях.

Вищезазначена Постанова № 161 від 8 серпня визначала неможливим провести вибори у 8 територіальних громадах Луганщини. Насамперед, це торкнулося виборів у Сєвєродонецькій міській територіальній громаді, Лисичанській міській територіальній громаді, Попаснянській міській територіальній громаді, Гірській міській територіальній громаді (Сєвєродонецький район), а також Щастинської міської територіальної громади, Широківської селищної територіальної громади, Станично-Луганської селищної територіальної громади та Нижньотеплівської сільської територіальної громади (Щастинський район). При цьому наразі на території Щастя, Сєвєродонецька та Лисичанська діють військово-цивільні адміністрації (у останніх двох військово-цивільні адміністрації створено наприкінці липня).

Водночас, Міграційна служба Луганської області нагадує, що проведення виборів у 10 територіальних громадах Луганщини  (на підконтрольній території) у жовтні 2020 року  здійснюється лише за паспортом громадянина України. На даний час у територіальних підрозділах Луганщини знаходиться 1 500 готових до видачі ID-карток. Міграційна служба Луганської області запрошує отримати свій паспорт громадянина України у територіальному підрозділі у зручний для Вас час відповідно до встановленого графіку роботи.

Управління ДМС у Луганській області