Щодо виборів 2020 на Луганщині

Щодо виборів 2020 на Луганщині

Щодо виборів 2020 на Луганщині

30 серпня 2020 року Центральна виборча комісія провела чергове засідання, під час якого прийняла Постанову № 208 «Про початок виборчого процесу місцевих виборів 25 жовтня 2020 року». При цьому у вступній частині постанови зазначається, що ЦВК бере до уваги постанови Центральної виборчої комісії від 8 серпня 2020 року № 161 «Про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року».

Таким чином, ЦВК оголосила про початок виборчого процесу, зокрема і в Луганській області за виключенням 8 територіальних громад на підконтрольній України території та 10 – на тимчасово окупованих територіях.

Вищезазначена Постанова № 161 від 8 серпня визначала неможливим провести вибори у 8 територіальних громадах Луганщини. Насамперед, це торкнулося виборів у Сєвєродонецькій міській територіальній громаді, Лисичанській міській територіальній громаді, Попаснянській міській територіальній громаді, Гірській міській територіальній громаді (Сєвєродонецький район), а також Щастинської міської територіальної громади, Широківської селищної територіальної громади, Станично-Луганської селищної територіальної громади та Нижньотеплівської сільської територіальної громади (Щастинський район). При цьому наразі на території Щастя, Сєвєродонецька та Лисичанська діють військово-цивільні адміністрації (у останніх двох військово-цивільні адміністрації створено наприкінці липня).

Водночас, Міграційна служба Луганської області нагадує, що проведення виборів у 10 територіальних громадах Луганщини  (на підконтрольній території) у жовтні 2020 року  здійснюється лише за паспортом громадянина України. На даний час у територіальних підрозділах Луганщини знаходиться 1 500 готових до видачі ID-карток. Міграційна служба Луганської області запрошує отримати свій паспорт громадянина України у територіальному підрозділі у зручний для Вас час відповідно до встановленого графіку роботи.

Управління ДМС у Луганській області