Не личить йти на вибори зі старим паспортом…

Не личить йти на вибори зі старим паспортом…

Не личить йти на вибори зі старим паспортом…

Мешканка селища Великий Любінь Городоцького району, що на Львівщині пані Емілія, із задоволенням обміняла свій паспорт старого зразка, на сучасну ID-картку. Нема проблем для отримання ID у 80+!

Емілія Іванівна здійснила обмін, бо захотіла змін.

«Не пасує йти на вибори зі старим паспортом…» – сказала щаслива жінка.

«Почну з себе! Отримаю новий сучасний, захищений паспорт, піду проголосую, а далі вимагатиму вже змін і захисту від влади!» – повідомила працівникам Городоцького підрозділу Міграційної служби Львівщини цікава жінка – пані Емілія.

Отож, готуємось до чергових місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня поточного року!

Нагадуємо усім громадянам України про завчасне приведення у відповідність документів, які дають право реалізувати участь у виборах. Оскільки паспорт громадянина України є основним документом права голосу для волевиявлення громадян та підставою для отримання виборчого бюлетеня, закликаємо усіх перевірити термін дії свого документа:

  • кому виповнилось 25 чи 45 років, здійснити вклеювання фото за віком у паспорт громадянина України зразка 1994 року. Звертаємо увагу, що дана послуга є безкоштовною і не вимагає реєстрації у черзі;
  • осіб, яким на день виборів виповнилося 18 років та яких включено до списку виборців, необхідно завчасно оформити такий документ, щоби встигнути його отримати;
  • громадян України, яким необхідно замінити паспорт у зв’язку з втратою, викраденням, зміною інформації, внесеної до паспорта (крім додаткової змінної інформації), непридатністю паспорта для подальшого використання тощо, вчасно звернутись до підрозділів Міграційної служби й оформити та отримати новий документ.

Для оформлення паспорта слід попередньо записатися на зручний час у електронній черзі на сторінці ДМС України або подати необхідні документи через поточну чергу в територіальних підрозділах Міграційної служби.

Нагадаємо, що оформлення наступного паспорта, вартість послуги становить 345 гривень в регламентному режимі протягом 20 робочих днів та 471 грн у терміновому впродовж 7 робочих днів.

Для тих осіб, які набули громадянства України та взяли зобов'язання припинити іноземне громадянство протягом двох років з моменту набуття громадянства України, також надається право голосувати. З цією метою слід подбати про виготовлення тимчасового посвідчення громадянина України, яке можна отримати у територіальному органі або підрозділі ДМС України за місцем проживання.

Плата за видачу тимчасового посвідчення громадянина України не передбачена.

Головне управління ДМС у Львівській області