На Буковині від початку року виявлено 76-х неврегульованих мігрантів

На Буковині від початку року виявлено 76-х неврегульованих мігрантів

На Буковині від початку року виявлено 76-х неврегульованих мігрантів

На період дії карантину рішенням Кабінету Міністрів України тимчасово призупинено застосування засобів адміністративного впливу за порушення вимог міграційного законодавства до іноземців та осіб без громадянства. Попри це, буковинські міграційники продовжують виявляти іноземців, які не дотримувалися правил перебування на території України ще до моменту оголошення загальнодержавних протиепідемічних заходів.

Так, впродовж трьох кварталів поточного року міграційники у співпраці з правоохоронцями та прикордонниками виявили 76 неврегульованих мігрантів, стосовно усіх прийнято рішення про примусове повернення.

Водночас за нехтування попередніми рішеннями міграційної служби про примусове повернення стосовно 4-х іноземців прийнято рішення про примусове видворення,  3-х осіб тимчасово поміщено до ПТПІ. Прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України щодо 176-ти осіб.

Загалом впродовж січня-вересня поточного року на території області виявлено 171 випадок порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. До адміністративної відповідальності зокрема притягнуто:

  • за ст. 203 КУпАП  – 147 осіб;
  • за ст. 205 КУпАП  – 14 осіб;
  • за ст. 206 КУпАП – 10 осіб;

Скорочено термін тимчасового перебування на території України 3-м особам.

Управління ДМС у Чернівецькій області