Ідеально схожі як зовні, так і у справах

Ідеально схожі як зовні, так і у справах

Ідеально схожі як зовні, так і у справах

Двоє братів - близнюків із Компаніївкого району, що на Кіровоградщині, як дві каплі води схожі і до справ беруться спільно. Як тільки їм виповнилось 25 років, разом обрали нові документи і сучасні технології.

Іван і Петро звернулись до Компаніївського РС Управління ДМС у Кіровоградській області здали паспорти-книжечки та натомість отримали сучасні ID-картки. Брати планували замінити паспорти старого зразка на документ у формі картки, а коли запрацювала ID-картка у застосунку "Дія" навіть не роздумували і 25-річчя стало гарною для цього нагодою.

Отож, ID-картку можна "носити" також у смартфоні та пред'являти при вході до адмінбудівлі, у банківській установі, поліклініці та потязі. А головне - цей документ захищений та має ще чимало переваг. Зокрема, на безконтактний електронний носій (чіп) ID-картки можна внести кваліфікований електронний підпис (КЕП), а підлітки при оформленні першого паспорта можуть одразу отримати комплексну послугу: разом з ID-карткою оформити номер облікової картки платника податків. До того ж, нещодавно ідентифікаційний код на ID-картці набув такої ж юридичної сили, що й довідка про присвоєння РНОКПП.

Управління ДМС у Кіровоградській області