До дня "Х" залишається все менше часу – подбайте про свої документи

До дня "Х" залишається все менше часу – подбайте про свої документи

До дня

Паспорт громадянина України – є основним документом для реалізації права голосу у виборах.

Відповідно до роз’яснень Центральної виборчої комісії України (Постанова ЦВК № 208  від 30 серпня 2020 року), виборець включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення, зокрема, паспорта громадянина України.

У громадянина України може бути паспорт у вигляді паспортної книжечки або у вигляді картки (ID-картки).

Для безперешкодної участі громадян у виборчому процесі, хотілось би наголосити, що паспорт у вигляді книжечки виготовити вже не можливо.

Громадянам оформляється паспорт громадянина України у вигляді ID-картки.

ID-картка оформляється у терміновому режимі, за 10-ть робочих днів, а регламентний строк оформлення такого паспорта становить 20-ть робочих днів.

Якщо паспорти оформлені, але ще не отримані громадянами, - наполегливо рекомендуємо заздалегідь з’явитися до підрозділів міграційної служби та отримати свій паспорт. Не зволікайте та не відкладайте (оформлення чи отримання) на останні дні. Адже без паспорта громадянин не матиме змоги здійснити своє волевиявлення!


Важливо, що під час карантинних заходів, звернутися за послугою можна у будь-який територіальний підрозділ Міграційної служби Вінниччини або у Центри надання адміністративних послуг та Державного підприємства «Документ» ЗА МІСЦЕМ ЗВЕРНЕННЯ, тобто незалежно від реєстрації місця проживання.

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті УДМС України у Вінницькій області за посиланням https://dmsu.gov.ua/vinnytsia

Управління ДМС у Вінницькій області