Перша ID-картка у 18 років і чому важливо отримати документ вчасно

Перша ID-картка у 18 років і чому важливо отримати документ вчасно

Перша ID-картка у 18 років і чому важливо отримати документ вчасно

Світловодським районним відділом Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області документовано вперше ID-картками одразу брата і двох сестер з багатодітної родини, які досягли 18-річного віку.

18-річна Діана, 21-річна Мелана та 23-річний Богдан лише зараз отримали свої перші паспорти. Перепоною раніше оформити документи була невідповідність у прізвищах дітей та одного з батьків. Завдяки співпраці міграційників з ограном РАЦС цю проблему було подолано. А далі у Світловодському РВ проведено процедуру встановлення особи, що вимагає законодавство у такому випадку, та перевірено за наявними обліками.

Отримавши  ID-картки, сестри і брат одразу вирішать питання із підписанням декларацій із сімейним лікарем, чого конче потребували. За цей час молоді люди переконались, що відсутність паспорта громадянина України унеможливлює вирішення питань цивільно-правового характеру і створює чимало перепон у повсякденному житті.

Нагадаємо, що перший паспорт громадянина України у формі ID-картки оформлюється при досягненні 14 років та безкоштовно, строк його оформлення до 20 робочих днів.

Управління ДМС у Кіровоградській області