Результати перевірки львівського ринку «Привокзальний»

Результати перевірки львівського ринку «Привокзальний»

Результати перевірки львівського ринку «Привокзальний»

У Львові та області, з різною метою, знаходиться багато іноземців. Та є такі, що користуючись ситуацією, яка склалася внаслідок пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2, не дотримуються ані міжнародних угод, ані чинного законодавства України.

Ароматне, кавово-шоколадне місто Лева давно приваблює не лише туристів. Насичене духом різних історичних епох, Львів, як і в добу середньовіччя, так і сьогодні важливий торгівельний центр. Львів’яни радо приймають гостей, але в законний спосіб.

На тижні, що минув, працівники відділу міграційного контролю та адміністративного провадження Міграційної служби Львівщини, спільно з працівниками оперативно-розшукового відділу Львівського прикордонного загону, з метою  виявлення порушників міграційного законодавства, здійснили перевірку на львівському ринку «Привокзальний».

В процесі заходів, на предмет легального перебування іноземних громадян на території України, перевірено 12 осіб. Чотирьох із них запросили в Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції Львівської міграційної служби, оскільки, при перевірці, виявили відсутність документів.

Двом іноземцям родичі привезли документи, а от громадянину Грузії та Азербайджану не пощастило. Замість дозволених 90 днів, впродовж 180, залишились надовше, чим порушили термін перебування в Україні. До того ж, в порушенні трудового та податкового законодавств, один із іноземців працював без оформлення трудових відносин, приховуючи податки.

На порушників складено протокол за частиною першою статті 203 КУпАП та накладено стягнення на загальну суму 3 700 гривень, яке сплачено в дохід держави Україна.

Міграційна служба Львівської області прийняла рішення про примусове повернення іноземців за межі України. Нелегальні мігранти зобов’язані  покинути нашу державу.

Для тих іноземців та осіб без громадянства, хто має бажання перебувати в Україні, повинен знати, що порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, відповідно до статті 203 КУпАП, тобто проживання без документів на право проживання в Україні, за недійсними документами або документами, термін дії яких закінчився, або працевлаштування без відповідного дозволу на це, якщо необхідність такого дозволу передбачено законодавством України, або недодержання встановленого порядку пересування і зміни місця проживання, або ухилення від виїзду з України після закінчення відповідного терміну перебування, неприбуття без поважних причин до визначеного місця навчання або працевлаштування після в'їзду в Україну у визначений строк, а так само порушення правил транзитного проїзду через територію України, крім порушень, передбачених частиною другою цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Головне управління ДМС у Львівській області