«Червоний» паспорт

«Червоний» паспорт

«Червоний» паспорт

Вибір кольору обкладинки внутрішнього паспорта для кожної країни залежить від різноманітних причин: історичні особливості становлення кордонів самої країни, політика, релігія, географічні особливості. За час незалежності внутрішній паспорт громадянина України здійснив свою трансформацію і на сьогоднішній день має сучасний дизайн пластикової картки, який містить електронний чип з біометричними даними.

Нещодавно, до Новоайдарського районного відділу Міграційної служби Луганської області звернувся 61-річний громадянин, який мав лише «червоний» паспорт колишнього СРСР зразка 1974 року. Документування осіб, які з особистих причин у 1991 році своєчасно не здійснили документообмін на паспорт громадянина України, має свої складнощі. Не зважаючи на те, що Пан Олександр все життя прожив в Новоайдарському районі, по документам він мав громадянство іншої країни.

З огляду на те, що пан Олександр мав особливо складні соціальні умови, що не дозволяло йому самостійно відстоювати свої юридичні права для підтвердження приналежності до громадянства України в суді, міграційниками Новоайдарського районного відділу було реалізовано співпрацю з представниками безкоштовної вторинної правової допомоги БФ «Право на захист». Як результат – 25 жовтня 2020 року пан Олександр обирав свого кандидата на місцевих виборах за паспортом громадянина України у формі ID-картки.

Головне управління ДМС у Донецькій області