Оформлення ID-карток сім’ї Король увійде в історію Сокальщини

Оформлення ID-карток сім’ї Король увійде в історію Сокальщини

Оформлення ID-карток сім’ї Король увійде в історію Сокальщини

У багатому на історичні пам’ятки, галицькому місті Сокаль, яке, ймовірно, походить від дохристиянського імені половецького князя Сокала, згадуваного автором «Слова о полку Ігоревім», додалась ще одна історія.

Щойно красуні-галичанці Анні-Лідії виповнилося 14, батьки Іван та Юлія вирішили, разом із оформленням першого в житті донечки паспорта громадянина України, обміняти паспорти-книжечки на сучасні та зручні ID-документи.

В мальовничому куточку на околиці міста, у просторому та комфортному приміщенні, доброзичливий жіночий колектив Сокальського районного відділу Міграційної служби Львівщини, блискавично оформив три ID-картки на прізвище Король.

Справа за малим… Королям залишилось отримати документи, одні з найкращих за якістю серед біометричних паспортів світу.

Оскільки, ID-картки технічно відповідають міжнародним вимогам до проїзних документів, то їх власники можуть безперешкодно подорожувати до Грузії та Туреччини.

Коротко нагадаємо:

  • В процесі оформлення ID-картки вперше при досягненні особою 14-річного віку (безкоштовно) можливо одночасно присвоїти їй реєстраційний номер облікової картки платника податків;

На безконтактний електронний носій (чіп) ID-картки можливо внести:

  • інформацію про місце проживання;
  • про цивільний стан (за бажанням);
  • кваліфікований електронний підпис (КЕП).

УВАГА!

  • Для усіх, хто документувався ІD-карткою вперше з листопада 2016 року нагадаємо, що відповідно до Постанови КМУ від 25 березня 2015 року N 302, вже з початку листопада 2020 року, усі молоді люди, у яких минув чотирирічний термін документу, мають обов'язок подбати про своєчасне виготовлення чергового паспорта громадянина України.

Документи для його обміну можуть бути подані протягом одного місяця до дати закінчення строку його дії. У такому випадку паспорт, що підлягає обміну, після прийому документів повертається особі та здається нею під час отримання нового паспорта.

Для усіх, хто звертається для оформлення наступного паспорта, така послуга є платною. Вартість послуги становить 345 гривень в регламентному режимі протягом 20 робочих днів та 471 грн у терміновому впродовж 7 робочих днів.

Головне управління ДМС у Львівській області