Львів’яни повідомляють про порушення міграційного законодавства

Львів’яни повідомляють про порушення міграційного законодавства

Львів’яни повідомляють про порушення міграційного законодавства

Наприкінці вересня поточного року, у Facebook Messenger сторінки «Міграційна служба Львівської області» надійшло повідомлення від громадянки України про іноземця, який проживаєу місті Львові із порушенням терміну перебування.

При здійсненні виїзду за вказаною адресою, працівниками відділу міграційного контролю та адміністративного провадження Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції Міграційної служби Львівщини, виявлено громадянина Туреччини.

Після перевірки документів та встановлення факту нелегального перебування, іноземця запросили до Міграційної служби, де працівники склали протокол відповідно до частини 1 статті 203 КУпАП та прийняли рішення про примусове повернення в країну походження із встановленням терміну для виїзду.

Під час заходів  спрямованих на протидію нелегальній міграції, здійснюється перевірка на предмет перетину державного кордону України. У день, коли термін для виїзду іноземця минув, міграційники виконали свій обов’язок та, завітавши вдруге за місцем перебування громадянина Туреччини, знову його виявили та знову запросили в офіс Міграційної служби Львівщини.

В процесі встановленого чергового порушення, працівники Управління у справах іноземців підготували позов до Галицького районного суду міста Львова, який задовільнив рішення про примусове видворення іноземця за межі України. На порушника наклали та стягнули штраф у розмірі 3 тисячі 400 гривень.

Отож, сьогодні, 26 листопада з Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького, рейсом Львів – Стамбул іноземець покинув територію України.

Випадки повідомлення громадянами про порушення міграційного законодавства у Львівській області непоодинокі. Ми вдячні усім за співпрацю.

Очікуємо інформацію:

  • за телефоном «Гаряча лінія» - 0800 30 88 77;
  • Facebook Messenger сторінки «Міграційна служба Львівської області»;
  • за телефонами територіальних підрозділів на офіційній сторінці ДМС України: https://dmsu.gov.ua/lviv/pidrozdily.html чи у будь-який інший зручний спосіб.

Головне управління ДМС у Львівській області