Оформити ІD стало ще простіше

Оформити ІD стало ще простіше

Оформити ІD стало ще простіше

В Україні запровадження паспорта громадянина України у формі картки (ІD), що містить безконтактний електронний носій розпочалося у січні 2016 року. Протягом 2016 року 6 033 черкащан оформили ID-картки, зокрема, 2 098 жителів м. Черкаси.

Оформлювали ID-картку переважно особи віком від 14 до 18 років зі строком дії документа ‒ 4 роки. З 18-річного віку, паспорт громадянина України у формі картки видається терміном на 10 років. На лицьовому боці ID-картки у графі «Дійсний до/Date of expiry» вказана дата закінчення строку дії документа.

Ті, хто вперше отримав ID-картку у 2016 році (строк дії якої 4 роки) у 2020 році змінюють документ на новий. У такому разі нова ID-картка може слугувати власникові 10 років.

У період карантину стати власником паспорта громадянина України у формі картки стало ще простіше, адже оформити та отримати документ можна за місцем звернення, тобто у будь-якому підрозділі Міграційної служби. Вартість нетермінового оформлення ID-картки (до 20 робочих днів) становить 345 грн (126 грн вартість адмінпослуги та 219 грн вартість бланка), термінове оформлення (до 10 робочих днів) ‒ 471 грн (252 грн вартість адмінпослуги та 219 грн вартість бланка).

Обрати зручну для себе дату і час для оформлення ID-картки, оплатити послуги онлайн, відслідкувати готовність документа можливо за допомогою онлайнсервісів на сайті Державної міграційної служби або чат-боту ДМС у Viber чи Telegram.

Управління ДМС у Черкаській області