«16 днів проти насильства»

«16 днів проти насильства»

«16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Міжнародна акція «16 днів проти насильства». Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони поєднують заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Працівники Управління міграційної служби України в Тернопільській області приєдналися до цієї акції заради об'єднуючої мети - створення соціального простору, вільного від насильства, збільшення у громадян розуміння  щодо форм насильства; служб, до яких можуть звернутися постраждалі від насильства за допомогою.

У рамках проведення щорічної акції  для підвищення обізнаності населення проводяться профілактичні заходи та бесіди  в усіх територіальних підрозділах міграційної служби області. Окрім того, розповсюджено серед працівників та відвідувачів підрозділів УДМС України в Тернопільській області відповідні інформаційні брошури та листівки.

Нагадуємо, що перейшовши за посиланням  https://platfor.ma/specials/bye-znachyt-syade-test/ можете пройти пізнавальне тестування щодо визначення особистого рівня обізнаності та розуміння  проявів домашнього насильства, а також видів відповідальності за скоєння такого насильства.

Управління ДМС у Тернопільській області