В Ужгороді обговорили міжвідомчу взаємодію

В Ужгороді обговорили міжвідомчу взаємодію

В Ужгороді обговорили міжвідомчу взаємодію

В Головному управлінні ДМС в Закарпатській області відбулася міжвідомча робоча зустріч з питань законності перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні в період дії карантинних обмежень. У її роботі взяли участь перший заступник начальника ГУ ДМС Олександр Бердар, начальник управління у справах іноземців та ОБГ Василь Гусак, керівники відділів Віталія Свалявчик та Вікторія Ковач, а також представниками Чопського прикордонного загону: першим заступником начальника Чопського прикордонного загону – начальником штабу Олександром Михайлюком та Олегом Зуєвим, заступником начальника відділу адміністративно-юрисдикційної діяльності штабу Чопського прикордонного загону.

У ході зустрічі обговорювалося питання реалізації законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, зокрема, спільного виконання Інструкції про порядок дій посадових осіб міграційної та прикордонної служб під час звернення іноземців чи осіб без громадянства із заявами про визнання біженцями або особами, які потребують додаткового захисту.

Так, з початку року до міграційної служби краю звернулося 26 іноземці та особи без громадянства із заявами про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, з яких 22 особи саме через посадову особу Державної прикордонної служби України (Чопський та Мукачівський прикордонні загони). До прикладу, у 2019 року таких заяв було тільки 8. Загалом на сьогодні на обліку в ГУ ДМС в області перебуває 136 осіб з числа біженців  та осіб, які потребують додаткового захисту.

Головне управління ДМС у Закарпатській області