Обіцяти - не означає одружитися: громадянину Туреччини, який порушив заборону в’їзду та намагався…

Обіцяти - не означає одружитися: громадянину Туреччини, який порушив заборону в’їзду та намагався переконати міграційників, що завтра вступає до шлюбу, заборонили в’їзд в Україну до 2033 року

Обіцяти - не означає одружитися: громадянину Туреччини, який порушив заборону в’їзду та намагався переконати міграційників, що завтра вступає до шлюбу, заборонили в’їзд в Україну до 2033 року

Порушення заборони в’їзду в Україну, окрім грошового штрафу та повернення/видворення за межі країни, тягне за собою і значне збільшення строку заборони в’їзду до нашої країни. В цьому сьогодні на власному прикладі переконався громадянин Туреччини, 1993 р.н.
Іноземець не вперше порушує міграційне законодавство. Ще у липні цього року його було примусово повернено до Туреччини із забороною в’їзду на 3 роки. Під час виконання рішення про примусове повернення порушник поводив себе неадекватно та намагався позбутися свого паспорта у літаку, щоб залишитись в Україні.

Не дивлячись на обізнаність стосовно заборони в’їзду, неврегульований мігрант, грубо порушуючи міграційне законодавство, оформив собі на батьківщині нові документи, по яким у середині листопада перетнув кордон та повернувся до співмешканки у Запоріжжя, перебиваючись тут тимчасовими заробітками.

Сьогодні, за оперативною інформацією УСБУ області, міграційники спільно з представниками прикордонної служби області виявили порушника у Шевченківському районі міста. При цьому громадянин Туреччини намагався ввести Міграційну службу в оману, надаючи неправдиву інформацію, а саме: розповідав, що подав документи на офіційну реєстрацію відносин зі своєю співмешканкою-громадянкою України та вже завтра має вступи до шлюбу, щоб легалізуватися та залишитися в країні.

Стосовно незаконного мігранта співробітниками Міграційної служби Запорізької області було складено адміністративний протокол за ст. 203-1 КУпАП - невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну та накладено грошовий штраф. Також було прийнято рішення про його примусове повернення за межі України із додавання до попередньої заборони в’їзду ще 10 років.

Спеціалістами УДМС разом з представниками УСБУ та прикордонниками через Міжнародний аеропорт Запоріжжя незаконного мігранта було оперативно примусово повернено на батьківщину.

Управління ДМС у Запорізькій області