У Чернівцях відбулася міжвідомча нарада з питань запобігання неврегульованій міграції

У Чернівцях відбулася міжвідомча нарада з питань запобігання неврегульованій міграції

У Чернівцях відбулася міжвідомча нарада з питань запобігання неврегульованій міграції

Питанням запобігання та протидії неврегульованій міграції, посиленню контролю за перебуванням на території України іноземних громадян була присвячена міжвідомча робоча нарада в Управлінні ДМС у Чернівецькій області за участі представників регіональних Управлінь СБУ та Національної поліції, Чернівецького прикордонного загону, обласного центру зайнятості, Управління держпраці та відділу з питань релігій і національностей Управління культури Чернівецької ОДА.

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Валерій Попов висловив упевненість, що відкрите обговорення проблемних питань у сфері протидії неврегульованій міграції дозволить напрацювати дієві механізми контролю з дотримання на Буковині міграційного законодавства.

Начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС у Чернівецькій області Едуард Дудкевич озвучив інформацію щодо кількості іноземців та осіб без громадянства, які станом на 1 грудня 2020 р. документовані посвідкою на тимчасове проживання та легально перебувають в Україні на території Буковини (загалом понад 2,3 тис. осіб).

Він наголосив зокрема, що попри загальне зменшення у 2020-му році звернень з оформлення документів, кількість іноземних громадян, які легально перебувають на території області, зросла. При цьому спрощення процедури оформлення посвідок на тимчасове проживання, дозволів на працевлаштування, впровадження законодавчих обмежень на застосування адмінстягнень на період дії карантину в окремих випадках спричиняють порушення вимог міграційного законодавства.

Щоби успішно цьому протидіяти, учасники зустрічі домовилися про своєчасний обмін інформацією та проведення спільних перевірок щодо законності перебування на території області іноземців.

Управління ДМС у Чернівецькій області