Міграційники Рівненщини підтримали Всесвітнью акцію «16 днів проти насильства»

Міграційники Рівненщини підтримали Всесвітнью акцію «16 днів проти насильства»

Міграційники Рівненщини підтримали Всесвітнью акцію  «16 днів проти насильства»

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня міжнародна спільнота проводить кампанію  «16 днів проти насильства» задля створення вільного від насильства соціального простору.

 Захистити права людини, запобігти насильству, забезпечити рівні права та можливості з дотриманням ґендерної рівності, протидіяти торгівлі людьми є важливим напрямком діяльності державних установ та громадських організацій.

Міграційна служба Рівненщини наголошує: відсутність паспортних документів підвищує рівень небезпеки  людини опинитися в ролі «жертви насильства».

Відтак, керівники територіальних структурних підрозділів УДМС, під час зустрічей з представниками новостворених об`єднаних територіальних громад, обговорювали питання документування громадян, які опинилися у скрутних життєвих обставинах та не мають ідентифікаційних документів. Зокрема, 9 грудня у такій зустрічі зі старостами Острозької ОТГ взяв участь керівник Острозького районного сектору УДМС Микола Василюк.  

Для громадян в Управлінні та територіальних підрозділах служби представлені інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо недопущення проявів дискримінації. Також працівники УДМС пропонували відвідувачам визначити особистий рівень обізнаності, розуміння  проявів домашнього насильства та видів відповідальності за скоєння такого насильства за допомогою тестування. З відповідним посиланням  на тестування можна ознайомитися на офіційній сторінці facebook Управління (https://platfor.ma/specials/bye-znachyt-syade-test/).

 

Нагадуємо контакти УДМС Рівненщини за якими кожен може звернутися для отримання довідок щодо оформлення паспорта громадянина України :

  • «гаряча лінія» Управління (0362) 679-545;
  • електронна пошта rv@dmsu.gov.ua;
  • особисті повідомлення на нашій facebook-сторінці.

Управління ДМС у Рівненській області