УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники Рівненщини підтримали Всесвітнью акцію «16 днів проти насильства»

Міграційники Рівненщини підтримали Всесвітнью акцію «16 днів проти насильства»

Міграційники Рівненщини підтримали Всесвітнью акцію  «16 днів проти насильства»

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня міжнародна спільнота проводить кампанію  «16 днів проти насильства» задля створення вільного від насильства соціального простору.

 Захистити права людини, запобігти насильству, забезпечити рівні права та можливості з дотриманням ґендерної рівності, протидіяти торгівлі людьми є важливим напрямком діяльності державних установ та громадських організацій.

Міграційна служба Рівненщини наголошує: відсутність паспортних документів підвищує рівень небезпеки  людини опинитися в ролі «жертви насильства».

Відтак, керівники територіальних структурних підрозділів УДМС, під час зустрічей з представниками новостворених об`єднаних територіальних громад, обговорювали питання документування громадян, які опинилися у скрутних життєвих обставинах та не мають ідентифікаційних документів. Зокрема, 9 грудня у такій зустрічі зі старостами Острозької ОТГ взяв участь керівник Острозького районного сектору УДМС Микола Василюк.  

Для громадян в Управлінні та територіальних підрозділах служби представлені інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо недопущення проявів дискримінації. Також працівники УДМС пропонували відвідувачам визначити особистий рівень обізнаності, розуміння  проявів домашнього насильства та видів відповідальності за скоєння такого насильства за допомогою тестування. З відповідним посиланням  на тестування можна ознайомитися на офіційній сторінці facebook Управління (https://platfor.ma/specials/bye-znachyt-syade-test/).

 

Нагадуємо контакти УДМС Рівненщини за якими кожен може звернутися для отримання довідок щодо оформлення паспорта громадянина України :

  • «гаряча лінія» Управління (0362) 679-545;
  • електронна пошта rv@dmsu.gov.ua;
  • особисті повідомлення на нашій facebook-сторінці.

Управління ДМС у Рівненській області