Міграційники Полтавщини приєдналися до акції «16 днів проти насильства»

Міграційники Полтавщини приєдналися до акції «16 днів проти насильства»

Міграційники Полтавщини приєдналися до акції «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Міжнародна акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок та чоловіків, проблем гендерної рівності, подолання домашнього насильства, насильства за ознакою статі, формування свідомості населення щодо нетерпимого ставлення до насильства та проявів дискримінації, а також успішних практик документування ромського населення.

Працівники Управління міграційної служби України в Полтавській області приєдналися до цієї акції заради об'єднуючої мети - створення соціального простору, вільного від насильства, збільшення у громадян розуміння щодо форм насильства; служб, до яких можуть звернутися постраждалі від насильства за допомогою.

У рамках проведення щорічної акції для підвищення обізнаності населення проводяться профілактичні заходи та бесіди в усіх територіальних підрозділах міграційної служби області. Окрім того, розповсюджено серед працівників та відвідувачів підрозділів Міграційної служби Полтавщини області відповідні інформаційні брошури та листівки.

Також наголошуємо: відсутність паспортних документів підвищує рівень небезпеки  людини опинитися в ролі «жертви насильства».

Тож, нагадуємо контакти УДМС Полтавщини, за якими кожен може звернутися для отримання довідок щодо оформлення паспорта громадянина України:

  • «гаряча лінія» Управління (0532) 60-89-69;
  • електронна пошта pl@dmsu.gov.ua;
  • особисті повідомлення на нашій facebook-сторінці.

До відома, перейшовши за посиланням https://platfor.ma/specials/bye-znachyt-syade-test/ можете пройти пізнавальне тестування щодо визначення особистого рівня обізнаності та розуміння проявів домашнього насильства, а також видів відповідальності за скоєння такого насильства.

Управління ДМС у Полтавській області