Запорізькі міграційники примусово вислали з країни незаконного мігранта, який намагався оскаржити…

Запорізькі міграційники примусово вислали з країни незаконного мігранта, який намагався оскаржити своє видворення у суді

Запорізькі міграційники примусово вислали з країни незаконного мігранта, який намагався оскаржити своє видворення у суді

Ні судові оскарження, ні вчорашнє погіршення погодних умов у столиці та затримка авіарейсів не змогли завадити примусовому видворенню за межі України неврегульованого мігранта, 46-тирічного уродженця Узбекистану.

Ще у 2019 році Міграційною службою в Запорізькій області стосовно іноземця, який порушив міграційне законодавство, було прийнято рішення про примусове повернення за межі України, яке він не виконав.

На початку року Комунарський районний суд міста Запоріжжя стосовно злісного порушника прийняв рішення вже про його примусове видворення. При цьому іноземець намагався залишитися в України подаючи апеляційні та касаційні скарги до різних судових інстанцій.

У листопаді Верховний суд поставив крапку у справі, залишивши без змін рішення першої інстанції.

Після повторного виявлення незаконного мігранта він, зрозумівши своє безвихідне становище, за власні кошти придбав авіаквиток на батьківщину та вчора був супроводжений працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС безпосередньо на борт літака рейсу «Київ - Ташкент».

Повернутися до України іноземець не зможе найближчі 5 років.

Управління ДМС у Запорізькій області