Міграційники Донеччини та Чернігівщини примусово видворили з країни громадянина Російської Федерації,…

Міграційники Донеччини та Чернігівщини примусово видворили з країни громадянина Російської Федерації, який перебував в Україні у неврегульованому статусі

Міграційники Донеччини та Чернігівщини примусово видворили з країни громадянина Російської Федерації, який перебував в Україні у неврегульованому статусі

Спільними зусиллями міграційників Донеччини та Чернігівщини примусово видворено громадянина Російської Федерації Т., який перебував в Україні у неврегульованому статусі більш 16 років. 

У 2004 році громадянин Російської Федерації Т. прибув до України в приватних справах. Під час закінчення дозволеного терміну перебування на території нашої держави, ухилився від виїзду. Весь цей час він знаходився на території Донецької області, мігруючи між населеними пунктами. У 2018 році його виявлено співробітниками міграційної служби у місті Мирноград та прийнято рішення про примусове повернення за межі України.  Проте,  він ухилився від виконання цього рішення, змінив місце знаходження та переховувався у місті Авдіївка, доки не був встановлений співробітниками міграційної служби у місті Авдіївка.

За позовом Головного управління ДМС України в Донецькій області, Селидівський міський суд прийняв рішення про поміщення нелегального мігранта до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства з подальшим примусовим видворенням з України і наступного дня іноземець був доставлений  до Чернігівського ПТПІ.

За відсутності документів, які надавали б йому право на перетин державних кордонів України та Російської Федерації, міграційною службою Донецької області здійснювались наполегливі та тривалі заходи з його ідентифікації та оформлення документа для повернення до Російської Федерації.

Внаслідок кропіткої роботи з його ідентифікації було досягнуто певних результатів і консульським відділом Посольства Російської Федерації в Україні було оформлено паспорт громадянина Російської Федерації для виїзду за кордон, без сплати консульського збору.

У межах взаємодії між міграційними службами Донеччини та Чернігівщини, підрозділом з протидії нелегальній міграції УДМС в Чернігівський області було доставлено зазначеного іноземця у м. Київ, до Консульського відділу Посольства РФ з метою отримання паспортного документу. Однак, громадянин Російської Федерації Т. умисно відмовився отримувати паспортний документ, маючи задум звільнитися з ПТПІ по закінченню строку тримання, повернутися в Донецьку область і надалі незаконно знаходитись в Україні. І така відмова, виявилась суттєвою перепоною у виконанні рішення суду та взагалі унеможливила здійснення примусового видворення. По закінченню строку утримання в Чернігівському ПТПІ, іноземця було звільнено з цієї установи та він мав можливість вільного пересування територією України.

Однак, підрозділи з протидії нелегальній міграції міграційних служб Донецької та Чернігівської областей  здійснювали заходи з моніторингу ситуації щодо отримання громадянином Російської Федерації Т. паспортного документа.

Після отримання достеменної інформації про одержання громадянином Російської Федерації Т. паспортного документа, внаслідок плідної співпраці підрозділів з протидії нелегальній міграції обох областей та за сприяння УКР ГУНП в Чернігівський області, невідкладно було вжито відповідні заходи та здійснено примусове видворення цього іноземця до Російської Федерації через пропускний пункт «Сеньківка».

Головне управління ДМС у Донецькій області