Міграційною службою Львівщини видворено громадян Шрі Ланки

Міграційною службою Львівщини видворено громадян Шрі Ланки

Міграційною службою Львівщини видворено громадян Шрі Ланки

Ще 24 червня поточного року львівські поліціянти затримали чотирьох іноземців без документів, яких, для встановлення особи, передали до Міграційної служби Львівської області.

Під час перевірки працівники відділу міграційного контролю та адміністративного провадження міграційної служби Львівщини встановили, що іноземці – громадяни республіки Шрі Ланка та замість дозволених 90 днів, впродовж 180, залишились у Львові на довше, чим порушили термін перебування в Україні.

На порушників міграційниками склали протоколи про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 203 КУпАП та наклали стягнення по 1700 гривень на кожного.

Міграційна служба Львівської області прийняла рішення про примусове повернення шріланкійців за межі України. Та через відсутність у порушників документів, їх помістили в Миколаївський пункт тимчасового перебування іноземців ДМС України. Там лише трьом  із чотирьох іноземців встановили особу, оскільки четвертий, з невідомих причин, відмовився заповнювати анкету про встановлення особи.

За цей час львівські міграційники провадили переговори з представниками відповідних служб Шрі Ланки, які повідомили, що через карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, для повернення громадян на батьківщину їм необхідно пройти ПЛР-тест.

14 грудня 2020 року  Міграційна служба Львівщини забезпечила проходження ПЛР-тесту із швидким результатом в Міжнародному аеропорту «Бориспіль», після чого двоє шріланкійців примусово покинули нашу державу.

Головне управління ДМС у Львівській області