У Чернівцях обговорили окремі питання протидії неврегульованій міграції

У Чернівцях обговорили окремі питання протидії неврегульованій міграції

У Чернівцях обговорили окремі питання протидії неврегульованій міграції

Посиленню контролю за перебуванням на території України іноземців, документованих посвідками на тимчасове проживання, які оформляють шлюб з українськими громадянами, була присвячена робоча нарада за участі буковинських міграційників спільно з представниками регіональних Управлінь національної поліції та СБУ, Чернівецького прикордонного загону й Чернівецького міського відділу ДРАЦС Південно-західного міжрегіонального   Управління юстиції.

Начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Едуард Дудкевич зазначив, що іноземці, які тимчасово проживають на Буковині у зв’язку з возз’єднанням сім’ї, є другою за кількісним показником категорією після іноземних студентів, що прибули до нас на навчання. Загалом станом на 1 грудня 2020 року з понад 2-х тисяч осіб, документованих посвідками на тимчасове проживання в Україні, 421 особа отримала такі документи у зв’язку зі шлюбом з громадянами України.

Як зробити більш результативними спільні міжвідомчі перевірки, удосконалити порядок дій при ухваленні рішень щодо оформлення іноземцеві посвідки на тимчасове проживання на підставі возз’єднання з сім’єю – ці питання були предметом жвавого професійного обговорення під час наради. Наразі учасники зустрічі домовилися про оперативний обмін інформацією між усіма дотичними до зазначеного питання структурами.

Управління ДМС у Чернівецькій області