14 іноземців, які відбували покарання у виправних колоніях Запорізької області, було примусово…

14 іноземців, які відбували покарання у виправних колоніях Запорізької області, було примусово повернено/видворено з України

14 іноземців, які відбували покарання у виправних колоніях Запорізької області, було примусово повернено/видворено з України

Останнім в цьому році за межі країни примусово повернеться громадянин Грузії, який сьогодні звільнився після відбування покарання у Державній установі  «Біленьківська виправна колонія №99».

Іноземець був засуджений до 12 років позбавлення волі за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, а також нелегально знаходився на території нашої держави.

У співпраці з Управлінням стратегічних розслідувань та УБЗПТЛ області у відношенні незаконного мігранта Запорізьким районним відділом Міграційної служби було складено адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП, накладено грошовий штраф у сумі 3400 грн.  та прийнято рішення про примусове повернення кримінальника за межі України із забороною в’їзду на 3 роки.

 

Усього, за останні пів року, Міграційною службою області було прийнято 14 рішень у відношенні іноземних осіб, звільнених з місць позбавлення волі: 8 про примусове повернення та 6 про примусове видворення за межі України. Двох незаконних мігрантів співробітниками УДМС було поміщено до пункту тимчасового перебування іноземців, а вісьмох - супроводжено до пункту пропуску через кордон.

Управлінням ДМС Запорізької області було налагоджено плідну взаємодію з посольствами та консульським установами Республік Молдова та Білорусь, РФ, Азербайджану щодо своєчасної ідентифікації іноземців, звільнених з місць позбавлення волі, та документування їх довідкою  на повернення до батьківщини. Така міжвідомча співпраця дала змогу виконати рішення про примусове повернення/видворення порушників, шляхом супроводу до КПП.

Також Міграційна служба висловлює подяку СБУ та правоохоронним органам Запорізької області за посилену та плідну співпрацю з цього напрямку роботи.

Управління ДМС у Запорізькій області