На Львівщині ліквідовано черговий канал незаконної міграції іноземців

На Львівщині ліквідовано черговий канал незаконної міграції іноземців

На Львівщині ліквідовано черговий канал незаконної міграції іноземців

28 грудня поточного року правоохоронці Львівщини, у встановленому законодавством порядку, передали працівникам відділу міграційного контролю та адміністративного провадження Міграційної служби Львівської області п’ятьох затриманих незаконних мігрантів.

Чоловік, жінка та троє дітей віком від 6 до 16 років (зі слів) на поромі, у рефрижераторі впродовж п’яти днів, незаконно прибули в Одесу, де їх чекали щоби забрати документи та маршрутом Одеса – Кривий Ріг – Київ – Львів їх мікроавтобусом доправити у пункт призначення для поселення, в орендовану шахраями, квартиру.

Орендарем виявився  62-річний шахрай – громадянин Туреччини, якого правоохоронці напередодні затримали, як організатора незаконних переправ іноземців через державний кордон до країн ЄС.

«Вуаяжерів» запросили до Міграційної служби Львівської області та, зі слів, встановили, що вони громадяни Іраку. Затримані розповіли, що злочинець за свої «послуги» отримав грошову винагороду в розмірі  17 500 доларів США (по 5 тис з дорослого та 2, 5 тис за кожного з дітей). Ймовірно, що і документи, тих п’ятьох, були також у нього.

Історія незаконних мігрантів дуже сумна. Вони прибувають,  як правило, нелегально в Україну, намагаючись в обхід пункту пропуску потрапити в країни ЄС, використавши територію нашої країни, як транзитну зону. Та, обдурені шахраями, без засобів існування та документів повертаються в країну походження.

За незаконний перетин кордону та проживання без документів на право проживання в Україні, на двох дорослих порушників склали протоколи про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 203 КУпАП та наклали стягнення по 1700 гривень.

Міграційною службою Львівської області прийнято рішення про примусове повернення іракців за межі України. Але, через відсутність у них документів, міграційниками підготовлено позови в суд для їх затримання та поміщення в ПТПІ.

Одразу ж, 28 грудня, після медичного обстеження та задоволення  Галицьким судом позову Міграційної служби, порушників доставили у Волинський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства ДМС України.

Головне управління ДМС у Львівській області