УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Впродовж року на Буковині виявлено понад сотню неврегульованих мігрантів – переважно з Азербайджану,…

Впродовж року на Буковині виявлено понад сотню неврегульованих мігрантів – переважно з Азербайджану, Молдови, Румунії та РФ

Впродовж року на Буковині виявлено понад  сотню неврегульованих мігрантів – переважно з Азербайджану, Молдови, Румунії та РФ

Від початку оголошення загальнодержавного карантину працівники відділу з протидії нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Чернівецькій області працювали в умовах заборони на застосування заходів адміністративного впливу стосовно іноземців та осіб без громадянства, які порушили правила перебування на території України. Попри законодавчі обмеження, впродовж минулого року на території області було виявлено 105 неврегульованих мігрантів – переважно з Азербайджану, Молдови, Румунії, Рф та Вірменії,  які порушили  міграційне законодавства до березня 2020 року.

Стосовно всіх виявлених порушників керівництвом УДМС області були прийняті рішення про примусове повернення до країни походження. 4-х іноземців примусово видворено за межі країни, 3-х тимчасово поміщено до ПТПІ. Прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України щодо 195-ти осіб.

За рік на території області зафіксовано 236 випадків порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. До адміністративної відповідальності зокрема притягнуто:

  • за ст. 203 КУпАП  – 195 осіб;
  • за ст. 205 КУпАП  – 26 осіб;
  • за ст. 206 КУпАП – 11 осіб;

Скорочено термін тимчасового перебування на території України 4-м особам.

Управління ДМС у Чернівецькій області