Ознаки підроблення виявили в документі порушника міграційного законодавства

Ознаки підроблення виявили в документі порушника міграційного законодавства

Ознаки підроблення виявили в документі порушника міграційного законодавства

Працівниками Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області під час роботи був виявлений громадянин Республіки Афганістан, який порушив строк перебування на території України. Іноземець надав посвідку на тимчасове проживання, термін дії якої сплив ще влітку 2019 року. Однак у документі був проставлений штамп невідомого походження про продовження терміну дії посвідки ще на рік.

Фахівці міграційної служби одразу помітили ознаки підроблення, адже після закінчення терміну дії посвідки на тимчасове проживання даний громадянин мав звернутися до Міграційної служби для обміну посвідки на документ нового зразка у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Інформація з Реєстру стала підтвердженням того, що чоловік не звертався до міграційної служби з приводу обміну чи продовження терміну дії посвідки.

Відносно іноземного громадянина був складений протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» та прийнято рішення про примусове повернення із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки.

Про факт імовірного підроблення документа було сповіщено співробітників Національної поліції для з’ясування можливих обставин підроблення штампів органів державної влади та проведення необхідних експертиз. Іноземцеві загрожує кримінальна відповідальність за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Слід зазначити, що працівниками ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області регулярно виявляються факти підроблення документів іноземними громадянами та особами без громадянства з метою подальшої легалізації в Україні шляхом укладення шлюбів тощо. Частіше за все ознаки підроблення мають штампи перетину кордону, візові документи, штампи про продовження терміну дії посвідки на тимчасове проживання.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області