УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Пів тисячі порушників міграційного законодавства притягнено Міграційною службою Запоріжчини до…

Пів тисячі порушників міграційного законодавства притягнено Міграційною службою Запоріжчини до адміністративної відповідальності за минулий рік

Пів тисячі порушників міграційного законодавства притягнено Міграційною службою Запоріжчини до адміністративної відповідальності за минулий рік

Не дивлячись на ускладнені умови, в яких довелося працювати Міграційній службі у 2020-му році, напрям з виявлення порушників міграційного законодавства залишався одним із пріоритетних у роботі відомства.

За цей період на території області було виявлено 179 незаконних мігрантів. Більшість іноземців - громадяни з Азербайджану, Узбекистану, Російської Федерації, Вірменії, Королівства Марокко та Індії, - були виявлені у Запоріжжі.

До адміністративної відповідальності, за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, було притягнено 543 порушника.

Стосовно 167 іноземних громадян прийняті рішення про примусове повернення до країн походження, стосовно 12-ти - про примусове видворення.  Виконано 188 рішень про примусове повернення  та 11- про примусове видворення.

105 іноземців отримали заборону в’їзду до України терміном від 3 до 10 років, трьох поміщено до пунктів тимчасового перебування іноземців.

Також фахівцями міграційної служби було посилено контроль за іноземними особами, звільненими з місць позбавлення волі, як наслідок, стосовно цієї категорії громадян прийнято 8 рішень про примусове повернення та 6 про примусове видворення за межі України.

Впродовж року УДМС було покращено міжвідомчу взаємодію з правоохоронними органами області, співпрацю з посольствами та консульським установами різних країн. Це дало змогу у найкоротші терміни документувати іноземців-порушників довідкою на повернення до батьківщини та виконати рішення про примусове повернення/видворення порушників, шляхом супроводу до КПП.

Вкотре нагадуємо громадянам, що законодавством України передбачено адміністративну відповідальність за порушення міграційних правил, як для іноземців, які не мають законних підстав перебувати в Україні, так і для наших співгромадян.

Управління ДМС у Запорізькій області