У Вінниці провели робочу зустріч із головою обласного земляцтва білорусів

У Вінниці провели робочу зустріч із головою обласного земляцтва білорусів

У Вінниці провели робочу зустріч із головою обласного земляцтва білорусів

14 січня в управлінні ДМС області відбулася робоча зустріч начальника управління Бориса Наливайка з головою обласного земляцтва білорусів Володимиром Кочелабою.

В зустрічі прийняли участь завідувач сектору з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Ігор Березенський та заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Олександр Дзирук.

Підставою до зустрічі стало прийняття Урядом постанови від 23 грудня 2020 року №1302 щодо перебування в Україні громадян Республіки Білорусь. Дана постанова передбачає, що до 31 грудня 2021 року громадяни Республіки Білорусь, які прибули в Україну на законній підставі, можуть тимчасово перебувати на її території 180 днів безперервно упродовж року.

Білоруси в Україні — друга за чисельністю національна меншина України. Проведення вищезазначених зустрічей  є важливою складовою у підтримці міжнаціональних партнерських взаємовідносин та обміну новими культурними надбаннями наших народів.

У ході спілкування сторони обмінялися контактами задля можливості надання відповідної допомоги, зокрема, продовження терміну перебування, законність перебування, надання первинної правової безоплатної допомоги і т.д.

Адже, як українці за кордоном, так і представники національних спільнот є своєрідними народними дипломатами своїх інтересів та відіграють важливу роль, як у розвитку країни і окремо взятого регіону, так і підтримці і реалізації соціально значущих проектів.

Управління ДМС у Вінницькій області